Sänkt hastighet på E20 och E18 i Örebro

Snart kan det bli sänkt hastighet på E18 och E20 i Örebro. Detta berättade Fordonsverket om under lördagen den 1 april 2023.

· Publicerad: 1 april 2023 · 09.26.
Foto: Martin Avedal

Hastigheten på vissa delar av motorvägen i Örebro kommer att sänkas till 30 km/h skriver Fordonsverket i ett pressmeddelande som skickades ut under 1 april. Detta för att öka trafiksäkerheten för fordon som har fått maxhastigheten begränsad.

— Vi kommer att sänka hastigheten på sträckan som länkar samma Mariebergs handelsområde med Pilängens industriområde, detta då vi sett en koncentrerad massa av speciella fordon i dessa områden, skriver Fanny Kuling från Fordonsverket.

Annons ▾

Fordonsverket meddelar också att i framtiden kommer man bygga speciella körfiler för fordon med begränsad hastighet. Detta för att man på ett säkrare sätt ska kunna köra av och på motorvägen. Man räknar även med en viss köbildning på platsen.

— Vi har tagit in alla faktorer som kan påverkas av detta beslut, men vi räknar med att alla bilister i Örebro prioriterar trafiksäkerheten först. Alla måste hjälpas åt för att vårt samhälle ska bli tryggare, även på vägen avslutar Fanny Kuling pressmeddelandet med.

FIKK - För att alla behövs