Örebro Volley vann brons i Tegenfalks sista match

Örebro Volley vann brons efter att ha besegrat Linköping med 3-0 i set. Samtidigt var det här Josephine Tegenfalks sista match i Örebrotröjan.

· Publicerad: 22 april 2023 · 19.03.

Lördagen den 22 april avgjordes bronsserien mellan Örebro Volley och Linköping. Hemmalaget vann bronsmedaljen efter att vunnit matchen med 3-0 i set. Samtidigt var det här Josephine Tegenfalks sista match i Örebrotröjan.

Örebro Volley vann den första matchen som spelades i Linköping med 3-0 . Idag var det dags för retur, men gästerna bjöd upp till dans under första set. De tog en stor ledning med 7 poäng innan Örebro vaknade, och man kom tillbaka. Kvitterade till 15-15 innan man vände och vann setet med 25-22.

Annons ▾

Andra set var det Örebros tur att gå upp på en relativt stor ledning innan Linköping vaknade till. Gästerna kunde putsa till resultatet men setet slutade 25-21 till Örebro. Sista set var det inget snack om vem som ville vinna, Örebro blåste bort Linköping från planen. Men ändå kunde gästerna hindra blödningen och Örebro vann tillslut med 25-15.

Josephine Tegenfalks sista match

Det här var som sagt även Josephine Tegenfalks sista match i Örebro Volley. Den 34-årige passaren kom till klubben 2014 och har varit en av de största profilerna. En del av kärnan som utgjort klubbens hjärta, både på planen och utanför.

Nu blev det en till bronsmedalj för Tegenfalk och även om målet var ett SM-Guld så har hon ett bra facit i klubben. Tre silver, fyra brons och ett Grand Prix guld 2020 bara under de år som hon varit en del av klubben. Josephine Tegenfalk var en av de spelare som förde tillbaka Örebro till toppen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs