ÖSK Futsal krossade Hammarby hemma i Idrottshuset

ÖSK Futsal vann den första semifinal-matchen hemma mot Hammarby med 5-1, nu har laget guldläge inför returen som spelas på torsdag.

· Publicerad: 23 april 2023 · 20.13.

Söndagen den 23 april spelades den första semifinalen mellan ÖSK Futsal och Hammarby. Det blev en storseger för regerande mästarna ÖSK Futsal. Man vann med hela 5-1 hemma i Idrottshuset och har guldläge inför returen på torsdag nästa vecka.

Det var klasskillnad på planen idag när ÖSK Futsal tog emot Hammarby, och hemmalaget slog till nästan direkt under första halvlek när Tauan gjorde mål. Trots spelövertag från ÖSK så blev det bara ett mål under första halvlek, gästerna såg bleka ut och skapade få chanser framåt.

Annons ▾

I andra halvlek pressade Hammarby på för en kvittering, ÖSK:s målvakt Martin Herlin gjorde en viktig räddning. Därefter kunde Tauan sätta 2-0 och när Pirata skickade in 3-0 var uppförsbacken brant för gästerna. Hammarby fortsatte att pressade på och tog vid anfall ut sin målvakt, retsamt nog kunde ÖSK genom Bebé kontra in två mål till innan gästerna gjorde ett tröstmål.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs