Örebro Hockey värvar Hannes Björninen från Brynäs

Hannes Björninen är klar för Örebro Hockey, detta kunde klubben under fredagen bekräfta. Den finske centern har skrivit på för två år.

· Publicerad: 28 april 2023 · 17.08.
Hannes Björninen i Brynäs säsongen 2022/23, Foto: Martin Avedal

Örebro Hockey kunde under fredagen meddela att de värvar den finske centern Hannes Björninen från Brynäs. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

— Vi är väldigt nöjda att kunna addera Hannes. Vi får in en gedigen lagspelare som är användbar i alla spelformer. Hannes har en stark meritlista och han vet vad som krävs för att vinna, säger Niklas Eriksson på klubben hemsida.

Annons ▾

Hannes Björninen har vunnit OS och VM-guld

Den 27-årige Hannes Björninen har en fin meritlista. Han har varit en viktig kugge i det finska landslaget och har bland annat vunnit OS och VM-guld. Förra säsongen var den första i SHL och det blev 25 poäng på 52 matcher för Björninen. Han har även representera Pelicans i finska ligan, där han agerade lagkapten mellan 2018-2021.

— Först och främst är jag jätteglad över att komma till Örebro. Jag har sett vad som har hänt i Örebro under senaste åren och jag gillar vad man har på gång, säger Hannes Björninen.

Hannes Björninen är den andre spelaren Örebro värvar från den nyligen degraderade klubben Brynäs. Sen tidigare har man även värvat backen Samuel Johannesson, han har också skrivit på för två år.

FIKK - För att alla behövs