Återinför drop-in på regionens vårdcentraler

Region Örebro län meddelar på sin hemsida att tisdag 2 maj påbörjas arbetet med att återigen öppna drop in-mottagningar på de regiondrivna vårdcentralerna.

· Publicerad: 1 maj 2023 · 12.48.

Tisdag 2 maj påbörjas arbetet med att återigen öppna drop in-mottagningar på de regiondrivna vårdcentralerna efter att ha varit tillfälligt stängda under pandemin, detta skriver region Örebro län på sin hemsida.

Drop in-mottagningarnas utbud kommer att variera under uppstartsfasen. För att få veta vilket utbud just din vårdcentral erbjuder besök deras sida på www.regionorebrolan.se.

Annons ▾

— Återigen kan vi påbörja öppnandet av våra drop in-mottagningar och erbjuda våra patienter en ytterligare väg in till vården för bedömning på vårdcentralerna för sina besvär efter att ha behövt stänga drop-in under pandemin. Innan man besöker drop in-mottagningen är det viktigt att se över vilken typ av drop-in vårdcentralen erbjuder. Det gör man på vårdcentralens sida på regionens hemsida, säger Katrin Eriksson, biträdande områdeschef i Område nära vård.

Kräver ingen tidsbokning

Drop in-mottagningarna kräver ingen tidsbokning utan patienten kan gå till vårdcentralen för att få hjälp. Du som patient kan alltid kontakta din vårdcentral eller boka en tid via vårdcentralens olika e-tjänster, 1177 direkt eller digital mottagning om du är i behov av vård eller rådgivning.

Har man haft besvär längre än två veckor, har besvär som kan behöva utredning eller om man har behov av sjukintyg ska man fortsatt kontakta sin vårdcentral.

Så går ett besök till

Eftersom det inte är någon tidsbokning som gäller, utan du som patient kommer direkt till vårdcentralen kan väntetiderna för besöket variera. På vårdcentralen har man kapacitet för ett visst antal besök varje dag. När man kommer till vårdcentralen anmäler man sitt drop in besök och sätter sig sedan i det angivna väntrummet och inväntar sin tur.

FIKK - För att alla behövs