Ny förlust för KIF när man föll mot BK Häcken

KIF Örebro förlorade på nytt när man under kvällen tog emot BK Häcken, detta var fjärde raka förlusten för KIF som bara vunnit en match under säsongen.

· Publicerad: 4 maj 2023 · 23.02.

Det går inte bra för KIF Örebro, laget har inlett årets säsong dåligt och ikväll kom femte förlusten. Laget har enbart tagit en seger så här långt och mot ett guldjagande BK Häcken var chansen att bryta trenden låg. Matchen slutade 2-0 till gästerna.

KIF inledde dock matchen positivt och hade ett bra driv, dock var BK Häcken nära att ta ledningen i matchinledningen. Skottet tog i ribban och såg otagbart ut för Tove Enblom. Men gästerna skulle ta över spelet under första halvlek och pressade tillbaka KIF, trots det stod det 0-0 när bägge lagen gick ut till pausvila.

Annons ▾

Men KIF kunde inte stå emot, i andra halvlek tog BK Häcken ledningen. Även om målet var slumpartat. I den 51:e matchminuten kunde Rosa Kafaji slå in en hörna. Direkt efteråt kunde Anna Anvegård trycka in 2-0 och KIF kunde aldrig komma tillbaka. I nästa omgång möter KIF jumbon Kalmar, det är en match som man måste vinna.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs