Bio Roxy arrangerar fransk filmfestival under helgen

I fem dagar kommer det bästa och senaste från den franska filmvärlden att visas på Roxy i Örebro. Detta skriver man i ett pressmeddelande.

· Publicerad: 9 maj 2023 · 17.15.
Foto: Bio Roxy

I fem dagar kommer det bästa och senaste från den franska filmvärlden att visas på Roxy i Örebro. Fransk filmfestival pågår 12–16 maj och arrangeras av Bio Roxy tillsammans med Alliance Française Örebro.

— Mycket bra fransk film har kommit den senaste tiden så det var inte svårt att sätta programmet. Det blir 14 filmer och 28 filmvisningar under fem dagar, säger Johan Mollberg, biografföreståndare på Bio Roxy.

Annons ▾

Ny film, klassiker och en förhandsvisning

De tre musketörerna: D’Artagnan, Hélène & Mathieu och Madeleine och taxichauffören är några de bioaktuella filmer som visas under filmfestivalen.

Det blir även en förhandsvisning av kommande thrillern Natten till den 12:e som är baserad på delar av Pauline Guéna’s dokumentärroman som skrevs i nära samarbete med Versailles brottsrotel. Några kända klassiker som Veronikas dubbelliv, De 400 slagen och Beau travail finns med i programmet.

Årligen återkommande filmfestival

Fransk filmfestival är ett årligen återkommande arrangemang som sker i samarbete mellan Bio Roxy och Alliance Française Örebro. I år är den 6:e upplagan som pågår under fem dagar på den klassiska biografen Roxy i Örebro.

FIKK - För att alla behövs