ÖSK Futsal SM-mästare efter straffdrama

Under lördagen kunde ÖSK Futsal vinna sitt andra raka SM-Guld efter att ha besegrat IFK Göteborg. Matchen fick avgöras på straffar.

· Publicerad: 13 maj 2023 · 23.12.

ÖSK Futsal försvarade sitt SM-Guld från ifjol när man besegrade IFK Göteborg på hemmaplan under lördagen. Men segern satt långt inne och avgjordes först efter en straffläggning. Slutresultatet kunde tillslut skrivas till 7–6 (2-2 efter fulltid).

Matchen började även i ÖSK Futsals fördel då man styrde spelet och tryckte tillbaka IFK Göteborg. I den 17:e matchminuten kunde Bebé ge ÖSK ledningen och i början av andra halvleken gjorde Pirata 2-0. Men gästerna skulle komma tillbaka genom Boris Sadiku och Nadim Raisi. ÖSK såg stressade ut och lyckades inte stå emot.

Annons ▾

De två efterföljande övertidshalvlekarna blev mållösa och en straffläggning skulle avgöra finalen. Där klev bland annat ÖSK:s målvakt Martin Herlin fram och räddade två straffar, bland annat efter att Göteborg räddat Leonardo Mielis straff. Dessutom tog Herlin straffen innan avgörandet, veteranen Hussein Fawaz kunde därefter sätta sin straff som betydde SM-Guld.

 Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs