Uppsala straffade KIF – föll tungt hemma

Uppsala slog KIF Örebro med 2-1, avgörandet kom när den förre KIF-spelaren Elin Rombing satte en sen straff i slutet av matchen.

· Publicerad: 21 maj 2023 · 19.28.

KIF Örebro åkte under söndagen på en tung förlust hemma mot Uppsala. Gästerna vann med 2-1 efter att Elin Rombing gjort mål på straff i den 85:e matchminuten. I och med förlusten kommer KIF allt närmare botten och ligger på dela poäng med Djurgården som ligger på kvalplats.

Inför dagens match kom KIF med ett kryss borta mot bottenlaget BP. En match man var tvungna att vinna. Samma gällde mot dagens motståndare Uppsala. Men istället var det gästerna som tog ledningen efter att Katariina Kosola råkat nicka bollen i eget mål. Heidi Kollanen skulle dock kvittera i den 18:e minuten i en halvlek som KIF skapade många bra chanser.

Annons ▾

I andra halvlek låste sig dock det offensiva spelet för KIF och många lyckades inte skapa några kvalificerade målchanser. Uppsala gick nästan enbart helt på försvar och var knappt över på hemmalagets planhalva. Men i slutet av matchen fick Lisa Frisk bollen på armen och domaren pekade på straffpunkten. Förre KIF-spelaren Elin Rombing var kylig och fixade tre poäng till Uppsala som klev i tabellen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune  

FIKK - För att alla behövs