Den 13 juni är det fiskesläpp i Svartån

Den 13 juni släpper kommunen och Sportfiskarna i Örebro ut 200 kilo regnbåge vid laxtrappan i centrum. Allmänheten är välkommen att beskåda detta.

· Publicerad: 23 maj 2023 · 12.32.
Arkivbild

Den 13 juni släpper kommunen och Sportfiskarna i Örebro ut 200 kilo regnbåge vid laxtrappan i centrum. Allmänheten är välkommen ner för att beskåda detta vid klockan 12:00 på tisdagen skriver Örebro Kommun i ett pressmeddelande.

— Örebro är en av Sveriges bästa friluftskommuner med möjligheter till en meningsfull fritid i hela kommunen. Det är glädjande att vi år efter år kan erbjuda fiske i stadsmiljö och vi vet att det är väldigt populärt och uppskattat av många, säger Madelene Spinord Semenets, ordförande i Fritidsnämnden.

Annons ▾

— Fiske är en utmärkt aktivitet som når ut till en väldigt bred målgrupp och som passar alla oavsett ålder, kön, etnicitet, funktionsvariationer med flera. Det är dessutom lättillgängligt och gratis, säger Alexandra Royal, vice ordförande i Fritidsnämnden.

Dessa regler gäller när du ska fiska vid laxtrappan

Det är endast tillåtet att fiska med ett handredskap, det är förbjudet att fiska med nät och du får högst fånga tre laxartade fiskar per person och kalenderdygn.

Det är inte heller tillåtet att fiska från broar, intill och i fisktrapporna eller från Södra och Norra Strandgatan samt Engelbrektsgatan. Du hittar samtliga fiskeregler på orebro.se/fiske

FIKK - För att alla behövs