Periodbiljetter till halva priset under sommaren

Från 7 juni till 24 juli erbjuder Länstrafiken resenärer att köpa deras periodbiljett till halva priset, detta skriver man i ett pressmeddelande.

· Publicerad: 24 maj 2023 · 11.31.
Arkivbild Länstrafiken – Fotograf: Pavel Koubek / Icon Photography

Länstrafiken erbjuder från 7 juni till 24 juli resenärer att köpa deras periodbiljett län 30 dagar till halva priset. Detta skriver Länstrafiken i ett pressmeddelande som skickades ut under onsdagen.

Erbjudandet innebär halverat pris på resor i hela Örebro län med både buss, tåg och Närtrafik. Biljetten kan köpas direkt i Länstrafikens app, men även laddas på ett Resekort.

Annons ▾

Stor potential att motivera fler att välja att resa med kollektivtrafik

— Erbjudandet tror vi har en stor potential att motivera fler att välja att resa med kollektivtrafiken i sommar till jobb och aktiviteter. Framförallt hoppas vi att många av våra resenärer tar chansen att resa i hela länet i sommar, då periodbiljett län 30 dagar i de flesta fall blir ett billigare alternativ. Det är också ett billigt alternativ för ungdomar som behöver pendla till sitt sommarjobb, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Förutom köp direkt i appen, är det även möjligt att ladda biljetten på ett Resekort ombord på våra regionbussar. Då behöver den som reser ett Resekort sedan tidigare. Resenärer kan även ta del av erbjudandet via Länstrafikens webbshop om de har ett befintligt Resekort. Resekort finns bland annat att köpa hos våra ombud och även på Länstrafikens Kundcenter på Resecentrum.

Återköp och förseningsersättning

Samma köp- och resevillkor gäller som för ordinarie periodbiljett län 30 dagar. Mer information om återköp och föreningsersättning finns på Länstrafikens webbplats.

Erbjudandet gäller endast periodbiljett län 30 dagar. Köper resenären biljetten den 24 juli gäller den för resor i 30 dagar från och med den 24 juli. Erbjudandet gäller däremot inte andra periodbiljetter såsom 30 dagar lågpris, 24 h, 72 h eller Flex 10/40.

Kampanjpris för 30 dagar län under perioden 7 juni-24 juli:

  • Vuxen 705 kr
  • Ungdom 352 kr
  • Student 562 kr

* Biljett till studentpris kan bara köpas i appen.

FIKK - För att alla behövs