Manifestation mot neddragningar inom skola och förskola

Onsdagen den 31 maj klockan 18.00 genomförs en manifestation mot nedskärningarna inom skolan och förskolan på Olof Palmes torg i Örebro

· Publicerad: 27 maj 2023 · 19.27.
Arkivbild

Den 31 maj genomförs en manifestation mot neddragningar inom skola och förskola i Örebro. Bakom manifestationen står Sveriges Lärare, Kommunal samt organisationerna Förskoleupproret och Örebros Lärare Larmar.

Onsdagen den 31 maj klockan 18.00 håller de en manifestation mot nedskärningarna inom skolan och förskolan på Olof Palmes torg i Örebro, skriver Sveriges Lärare i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Det krävs stora satsningar på skolan

— Lärare har ett av de viktigaste samhällsuppdragen, att ge våra barn och elever en likvärdig utbildning av hög kvalitet, men ändå måste vi gång på gång larma om försämringar. När regeringen nu väljer att inte satsa på skolan i vårbudgeten och därmed stoppa neddragningarna i kommunerna, så måste vi återigen reagera. Vi hävdar att idag kan varken skollag eller arbetsmiljö säkras för alla, säger Pär Boström, ordförande Sveriges Lärare Örebro.

Det krävs stora satsningar på skolan nu och till budgetåret 2024, meddelar Sveriges Lärare i Örebro. Annars blir samhällseffekterna stora inom andra områden, exempelvis socialtjänst och sjukvård samt att verksamheterna blir än högre belastade.

— En verksamhet som redan från början saknar tillräckliga resurser för att varje lärare ska kunna ha en god arbetsmiljö och möjlighet att hjälpa elever och studenter att nå så långt som möjligt kan inte år efter år förlita sig på statsbidrag för att överleva. Det måste in mer resurser i skolan från början för att som kommunal huvudman kunna följa arbetsmiljölag och skollag, säger Pär Boström, ordförande Sveriges Lärare Örebro.

Program för manifestationen på Olof Palmes torg:

  • 17.30 Samling på Olof Palmes torg
  • 18.00 Manifestationen startar

Info om talare:

  • Anna Nilsson, ordförande Sveriges Lärare i Örebro
  • Anki Jansson, Förskoleupproret
  • Elin Sjöquist, Örebros Lärare Larmar #orebroslararelarmar

FIKK - För att alla behövs