Örebro Kommun arrangerar sommaraktiviteter för seniorer

Sommaren 2023 anordnar Örebro Kommun tillsammans med flera aktörer aktiviteter för senior. Detta går att läsa på deras hemsida.

· Publicerad: 2 juni 2023 · 19.33.
Arkivbild

Sommaren 2023 anordnar Örebro Kommun tillsammans med flera aktörer aktiviteter för senior. Det kommer finnas möjligheter att delta i dagsutflykter, musikstunder och träningspass. Detta skriver man på sin hemsida.

Dagsutflykter

Du som är senior erbjuds bland annat att följa med utflykter till Hjälmargården och Ässundet samt båtturer på Hjälmaren. Utöver det finns möjlighet att följa med på en guidad tur med buss runt om i Örebros nya bostadsområden.

Annons ▾

Utflykterna anordnas vid flera olika tillfällen, från juni till augusti. På orebro.se/seniorsommar finns hela programmet att ta del av och hur du anmäler dig till utflykterna.

Musik och fysisk aktivitet

Från juni till augusti arrangeras musikstunder runt om på våra träffpunkter. Sommarens artister presenteras på orebro.se/seniorsommar.

Parkgympa anordnas i Sveaparken, i Brickebacken, i Baronbackarna samt i Varberga/Oxhagen med varierande fysiska pass under sommaren. I Karlslund anordnas skogsgympa samt gå-fotboll vid Sveaskolan.

Om sommaraktiviteterna

Sommaraktiviteterna är en del i det hälsofrämjande arbetet för att bryta ofrivillig ensamhet hos seniorer. I år anordnas ett flertal sommaraktiviteter tillsammans med flera aktörer för att ge de som annars kanske är ensamma, möjlighet att under sommaren delta i olika aktiviteter och få social samvaro.

Att delta i olika typer av aktiviteter och utflykter syftar till att främja den psykiska och fysiska hälsan för deltagaren.

FIKK - För att alla behövs