KIF Örebro räddade poäng efter kryss mot Rosengård

Söndagen den 25 juni tog KIF Örebro emot Rosengård på Behrn Arena. Matchen slutade 1-1 efter att Heidi Kollanen gjort mål för hemmalaget.

· Publicerad: 25 juni 2023 · 19.53.

Det var två lag i behov av poäng som möttes på Behrn Arena idag. Hemmalaget KIF Örebro som vill undvika kvalspel och gästande Rosengård som vill hänga på i toppen. Men efter 90 spelade minuter stod det klart att de bägge lagen kryssade då slutresultatet skrevs till 1-1.

De regerande mästarna Rosengård har haft en tung säsong, inför dagens möte mot KIF låg de enbart på en femteplats. En seger mot KIF var ett måste som även de haft en tung säsong. Spelmässigt var det också gästerna som styrde spelet under stora delar av matchen, framför allt i början av första halvlek.

Heidi Kollanen gjorde mål på Rosengård

Det skulle ta ca 10 minuter för Rosengård att göra mål, Olivia Holdt sköt ett skott som satt snyggt placerat bakom Tove Enblom. Holdt var nära på att göra 2-0 också när hon satte ett skott i stolpen. Men resultatet stod sig fram till den 80:e matchminuten när KIF under anfall fick in bollen genom Heidi Kollanen.

Matchen slutade 1-1 och KIF sågs som de stora vinnarna efteråt, detta då Uppsala föll hemma mot Piteå och halkade ner på kvalplats samtidigt som Kristianstad vann mot Kalmar och gick om Rosengård i tabellen. Nästa match för KIF är nästa söndag när serieåttan Växjö kommer på besök.