Stort sökpådrag efter försvunnen man i Örebro

Polisen har under måndagen sökt efter en försvunnen man i Örebro. Mannen ska vara i 75-årsåldern och försvann från ett boende i Karlslund.

· Publicerad: 26 juni 2023 · 20.50.
Foto: Martin Avedal

Polisen har under måndagen sökt efter en försvunnen man i Örebro. Mannen ska vara i 75-årsåldern och försvann från ett boende i Karlslund under måndagsmorgonen. Han blev anmäld försvunnen vid klockan 09.30.

Vid försvinnandet ska mannen haft en svart t-shirt, mörka shorts samt svarta skor på sig. Mannen kan upplevas som förvirrad men ska var fysiskt pigg och kan således röra sig över stora områden. 

Annons ▾

Sökandet har gått över till statlig räddningstjänst

Polisen har under eftermiddagen/kvällen sökt efter mannen med bland annat ett flertal hundpatruller. Man har även satt in en polishelikopter som har synts cirkulera över västra delarna av Örebro.

Vid klockan 19:45 meddelade polisen att eftersökandet av den försvunne mannen har nu övergått i så kallad statlig räddningstjänst enligt LSO 4:4 (Lagen om skydd mot olyckor). Det innebär att polisen är räddningsledare och vid behov kan beordra in samhällets samlade förmåga i eftersöket.

Mannen återfanns under kvällen

Vid klockan 21:25 skriver polisen på sin hemsida att mannen hittades av polishelikoptern. Han och kommer att transporteras med ambulans till sjukhus för kontroll. Mannen påträffades i ett område nordväst om Örebro.

FIKK - För att alla behövs