Kalle Holmberg återvänder till ÖSK Fotboll

· Publicerad: 27 juni 2023 · 12.15.
Kalle Holmberg under en Cup-match mot Åmmeberg 2016. Foto: Martin Avedal

Idag står det klart att Kalle Holmberg återvänder till ÖSK Fotboll. Den 30-årige anfallaren lämnade klubben 2016 för spel i IFK Norrköping. Han har skrivit på ett 3,5 årskontrakt med klubben skriver man på sin hemsida.

— Vi är glada att Kalle väljer att komma tillbaka till Örebro och ÖSK. Han kommer hem i en bra ålder och kommer att bidra med kvalité och mycket rutin till vår unga trupp. Kalle är en människa med helt rätt attityd, inställning och som alltid jobbar hårt vilket jag uppskattar mycket, säger ÖSK:s huvudtränare Christian Järdler.

Annons ▾

Kalle Holmberg blev skyttekung i Norrköping

Kalle Holmberg spelade i ÖSK:s a-lag mellan 2011 och 2016, där blev det 24 mål på 121 matcher. Men det riktiga genombrottet kom i IFK Norrköping som han skrev på för under 2016, året därpå blev han klubbens skyttekung och kom på delad förstaplats. Efter 93 matcher och 31 mål skrev Holmberg på för Djurgården 2020.

Sejouren i Djurgården blev dock inte lika framgångsrik som den i Norrköping, Han sköt enbart 13 mål på 68 spelade matcher och under 2023 skrev han istället på ett kontrakt med den maltesiska klubben Hamrun Spartans. Men idag blev det klart att han återvänder hem till Örebro.

— Det känns jättebra att vara hemma och det ska bli otroligt roligt att få gå ut på Behrn Arena och visa vem man är. Sedan jag var här senast har jag blivit klokare och mer erfaren i mitt sätt att spela och jag hoppas kunna bidra med energi och vilja för att vi ska vinna fler fotbollsmatcher. ÖSK är en klubb som ska vara i Allsvenskan och mitt mål för de här åren att vi ska ta oss tillbaka dit, säger Kalle Holmberg.

FIKK - För att alla behövs