KIF Örebro säljer försvararen Michaela Kovacs

KIF Örebro säljer försvararen Michaela Kovacs, detta kunde klubben under måndagen skriva på sin hemsida. Ny klubb är norska Vålerenga Fotball.

· Publicerad: 10 juli 2023 · 13.33.

Under måndagen kunde KIF Örebro meddela att de säljer försvararen Michaela Kovacs till norska klubben Vålerenga Fotball. Övergången gäller per omgående och det innebär att Kovacs har spelat sin sista match i KIF Örebro.

— Det är självklart väldigt tråkigt att Michaela Kovacs nu lämnar KIF Örebro. Hon har gjort det jättebra för oss och hon har tagit nya kliv som fotbollsspelare. Det är roligt för Michaela att hon nu går till en klubb som ska kvala till Champions League, säger Jonas Nilsson, sportchef på KIF Örebro på klubbens hemsida.

Annons ▾

Michaela Kovacs kom till KIF 2022

Michaela Kovacs kom till KIF Örebro 2022 från klubben Morön i Elitettan. Hon har kommit till att bli en given spelare i a-lagets startelva och populär bland supportrarna, men nu går hon vidare till Vålerenga i den norska ligan som ska kvala till Champions League.

— Michaela hittade vi i Morön, en spelare jag följde hela 2021 i Elitettan innan vi tog in henne till 2022 och hon har vuxit ut till en fantastisk försvarsspelare som spelar med så mycket offervilja och hon är nog den spelaren som blockat flest skott. Det är som sagt blandade känslor för mig som tränare, lite samma som när en lärare måste släppa elever vidare till nästa klass, säger huvudtränare Rickard Johansson.

FIKK - För att alla behövs