Leo Carlsson skriver NHL-kontrakt med Anaheim Ducks

Leo Carlsson skriver NHL-kontrakt med Anaheim Ducks. detta meddelade den Kalifornienbaserade hockeyklubben under onsdagskvällen.

· Publicerad: 12 juli 2023 · 21.36.

Det var under onsdagskvällen som NHL-klubben Anaheim Ducks meddelade att de skriver ett kontrakt med Leo Carlsson. Det var den 29:e juni som den Kalifornienbaserade hockeyklubben draftade Örebrospelaren som nummer två bakom stortalangen Connor Bedard.

Kontraktet som Leo Carlsson skriver är ett treårigt ingångskontrakt värt 5,850,000 dollar. Det kommer också innebära att hans så kallade caphit blir 950,000 dollar per säsong, alltså hur mycket kontraktet kan ställas mot det lönetak som finns i NHL. Kontraktet är också ett tvåvägskontrakt som innebär att han inte får hela summan om han blir nerskickad i farmaligan.

Annons ▾

Leo Carlsson blev i slutet av juni draftad som spelare nummer två i den årliga NHL-draften. Carlsson var inte den ende Örebrospelaren som blev draftad, det blev även Milton Oscarsson. Han valdes av Chicago Blackhawks i den sjätte rundan, samma klubb valde även Connor Bedard som spelare nummer ett.

FIKK - För att alla behövs