Mittfältaren Jonna Dahlberg klar för ÖSK Fotboll

Mittfältaren Jonna Dahlberg är klar för ÖSK Fotboll, detta skriver klubben på sin hemsida under fredagen. Hon har tidigare spelat för KIF Örebro.

· Publicerad: 25 augusti 2023 · 18.05.
Jonna Dahlberg i en match med KIF Örebro 2019. Foto: Martin Avedal

Under fredagen kunde ÖSK Fotbolls damlag presentera en prestigefull värvning. Den 23-årige mittfältaren Jonna Dahlberg återvänder hem till Örebro för att representera klubben i division 1.

— Redan förra året var jag inne på att spela i Sverige igen och sedan tycker jag att ÖSK har något positivt och intressant på gång. Det laget har presterat de senaste åren och efter att ha tränat med laget så känns det rätt för mig att komma hit. Det är en bra nivå och målet är att gå upp i Elitettan, säger Jonna Dahlberg på klubbens hemsida.

Annons ▾

Jonna Dahlberg har spelat i KIF Örebro

Jonna Dahlberg är född år 2000 och har sina rötter i Örebro och Adolfsbergs IK. Och hon representerade stadens allsvenska damlag KIF Örebro mellan 2018-2019, när klubben först spelade i Elitettan och sedan i Damallsvenskan. Därefter blev det utlandsspel i Florentia San Gimignano (2020-2021), Hellas Verona (2021), AC Cesena (2022) och senast AS Cittadella.

Men nu återvänder mittfältaren hem till Örebro. Och det blir spel i storsatsande ÖSK Fotboll som i nuläget håller till i division 1. Jonna Dahlberg kommer ge klubben meriter från spel i Sveriges högsta serie samt internationella klubbar.

— Det känns väldigt roligt att välkomna Jonna till oss. Vi får en människa som är född och uppvuxen i Örebro, som kommer in med erfarenhet från elitfotbollen både inom landet och utomlands. Vi ser Jonna som en offensiv spelare som är explosiv och rak i sitt sätt att spela fotboll på. Hon kommer bidra mycket både på och utanför planen, säger ÖSK:s huvudtränare Dennis Gabrielsson.

FIKK - För att alla behövs