Örebro och Västerås kryssade i Superettan-derbyt

ÖSK Fotboll och Västerås SK möttes under lördagen på Behrn Arena, detta derby mellan de bägge Superettan-lagen slutade 1-1.

· Publicerad: 26 augusti 2023 · 19.27.

Lördagen 26 augusti var det derby i Superettan mellan ÖSK Fotboll och Västerås SK. Samtidigt firade man även att Behrn Arena fyllde 100 år och med en publik på 8452 personer var det laddad för fest.

ÖSK fick en prefekt start på matchen, Kalle Holmberg kunde på ett kokande Behrn Arena skicka in 1-0 i den 19:e matchminuten. Trots att regnet vräkte ner fanns det inget stopp på glädjen. Och Holmberg kunde några minuter senare blivit tvåmålsskytt men missade bollen med ett par millimeter.

I andra halvlek tog Västerås över och pressade för en kvittering, dock hade ÖSK ändå flera bra lägen. Jake Larsson kom bra in på en kontring men i sista minuter kunde gästerna med en perfekt glidtackling rensa bort hotet. I den 72:e minuten kom även gästernas mål när Daniel Ask satte 1-1, vilket även blev slutresultatet i detta Superettan-derby.