Bildspecial – Live at Heart i Örebro 2023

Live at Heart är i full gång och under fredagen den 1 september var Örebro Tribune ute för att bevaka showcase-festivalen.

· Publicerad: 2 september 2023 · 11.47.

Körsång, finsk indie och svensk powerpop, det var bara en bråkdel av det som gick att beskåda under fredagen på Live at Heart. Örebro Tribune var ute på festivalen och här kommer ett bildspecial.

Sista veckan i augusti och första helgen i september var det dags för Sveriges största showcase-festival igen. Live at Heart har blivit ett stående inslag i Örebros kulturliv som får avsluta sommaren eller påbörja hösten om man tänker framåt. Precis som vanligt är det lika svårt men samtidigt charmigt att hinna med att se så mycket av utbudet som det går.

Annons ▾

Örebro Tribune började kvällen med att beskåda Hårdrockskören i Nikolaikyrkan. Ett kul koncept där man sjöng kända hårdrockslåtar, men klimax var när man uppträdde med Ghostlåten He is, i en kyrka till och med. Andra artister som vi bevakade var brittiska sångerskan Ruby Duff och svenska popartisten Myra Granberg.

Men det som föll Tribune bäst i smaken var kvällens mest oväntade guldkorn. Finska Indiepop-bandet Neøv som spelade på Makeriet. Bandets melankoliska sound tillsammans med inramningen var en höjdpunkt att se. Samtidigt vi vill även lyfta fram Myra Granbergs energiska uppträdande på Satin som verkligen satte färg på Live at Heart 2023.

Bilder i följande ordning: 1-5 – Hårdrockskören, 6-10 – Neøv, 11-15 – Ruby Duff och bilder 16-20 är Myra Granberg.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune  

FIKK - För att alla behövs