Kick Filmfestival – en lokal filmfestival på Kulturkvarteret

Lördagen den 16 september äger Kick Filmfestival rum på Kulturkvarteret i Örebro. Då kommer lokala filmare få chansen att visa sina filmer.

· Publicerad: 6 september 2023 · 20.45.
Arkivbild

Lördagen den 16 september är det dags för Kick Filmfestival där lokala filmare får chansen att visa sina filmer. Festivalen äger rum på Kulturkvarteret i Örebro.

— Vi är så glada och stolta över den här chansen vi fått att belysa våra regionala filmskapare och deras filmer. Vi hoppas festivalen blir en riktig höjdpunkt för såväl filmskapare som publik och ser fram emot att göra Kick Filmfestival till en årlig tradition, säger Martin Sörensen på Kick filmfestival.

Annons ▾

Detta kommer äga rum på Kick Filmfestival

Under festivalen prisas filmerna i olika kategorier. Bland dessa Bästa film som utses av både jury och publik. Dessutom kvalificeras filmer vidare till Novemberfestivalen, som är en arena för ung svensk film, för regissörer mellan 16-26 år. Vinnare i filmtävlingen Noomaraton kommer också utses, tävlingen där deltagarna gjort film på 24 timmar, och få chansen att tävla i riksfinalen i Stockholm.

Festivalen visar filmer som är producerade under 2022 och 2023 för att skapa en festival angelägen för sin tid och omgivning. De filmer som lyfts fram är till exempel dokumentär, konst- och fictionfilmer. Eftersom det är en lokal festival har festivalen endast tagit emot anmälningar där filmens regissör är bosatt i Örebro län eller om filmen har ett produktionsbolag med säte i Örebro län.

För mer information kan man besöka kickfilmfestival.se.

FIKK - För att alla behövs