Två anhållna efter att rånat pojke i yngre tonåren

Vid klockan 13:09 under gårdagen inträffade det ett rån i Örebro. Två män kunde senare under onsdagen gripas misstänkta för brottet.

· Publicerad: 14 september 2023 · 11.06.

Det var vid klockan 13:09 under gårdagen som det inträffade ett rån i Örebro. Polisen skriver att det var intill gång -och cykelbron över E18/E20 strax norr om Mikaelkyrkan. Man ska ha anhållit två misstänkta män i 25-årsåldern.

Enligt uppgifter skall en minderårig pojke blivit stoppad av de bägge männen som ville låna dennes mobiltelefon. Pojken lånade ut sin mobil men därefter vägrade männen lämna tillbaka den. Pojken blev hotad verbalt men uppger också att han blev knuffad. Männen ska därefter stulit pojkens cykel.

Annons ▾

Polisen kunde gripa två misstänkta i Örebros västra delar

Pojken blev rädd och kunde inte hindra männen som lämnade platsen cyklandes i riktning mot centrala Örebro. Efter att ha blivit rånad kontaktade pojken en person invid Mikaelkyrkan som kontaktade polisen.

När polisen anlände kunde de inhämta vittnesuppgifter från två personer som gjort vissa iakttagelser av de misstänkta männen. Pojken kunde själv lämna ett så pass bra signalement på männen att de efter ett intensivt spaningsarbete kunde gripas av polis i Örebro västra delar. En telefon som sannolikt tillhör målsägaren togs i beslag i samband med gripandet. Efter förhör under onsdagen har åklagare beslutat att anhålla de båda misstänkta.

FIKK - För att alla behövs