Straffseger för Örebro Hockey i hemmapremiären

Lördagen den 16 september var det hemmapremiär för Örebro Hockey när de tog emot Rögle, matchen avgjordes på straffar där Örebro vann.

· Publicerad: 16 september 2023 · 23.02.

Lördagen den 16 september var det hemmapremiär för Örebro Hockey i SHL-säsongen 2023/34. Laget besegrade Leksand borta i seriepremiären i torsdags och ville följa upp med en seger även hemma ikväll mot Rögle. Och seger blev det, trots att den satt långt inne, Örebro vann på straffar.

Inför matchen handlade det mycket om Rodrigo Abols som återvände till Örebro, klubben han representerade förra säsongen. Han såg också spelsugen ut och hade tre farliga ruscher mot mål, på en av dem blev det mål. Det målet kom i den tredje perioden i boxplay och betydde 0-1 till gästerna.

Annons ▾

Kvällens match var en fartfylld historia, bägge lagen höll högt tempo där Örebro inledde friskt. I andra perioden bar Rögle det bättre laget och tryckte tillbaka Örebro. När Örebro sen i tredje perioden fick powerplay höll sig Abols framme och nätade mot sin gamla klubb. Men Jonathan Lekkerimäki ville inte vara sämre och kvitterade i powerplay. Abols hade dock ett skott i stolpen.

Matchen fick tillslut avgöras på straffar efter en mållös övertidsperiod. Örebro var klart bättre där och satte alla sina tre straffar medan en i Rögle missade sin. Om ni gissade på Rodrigo Abols gissade ni rätt, avgörande straffskytt för Örebro blev Robert Leino.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs