Magisk vändning av ÖSK efter underläge mot Skövde

ÖSK stod för en magisk vändning hemma mot Skövde under söndagen, laget låg under med 1-3 men kunde tillslut vinna med 5-3.

· Publicerad: 17 september 2023 · 21.02.

Det höll på att bli stor skräll på Behrn Arena under söndagen. Tabelljumbon Skövde gick till halvtidsvila med 1-3 på resultattavlan, men ÖSK stod för årets vändning efter att tillslut vunnit matchen med 5-3. Bakom segern låg Jake Larsson och David Seger.

Skövde AIK var en av Superettans stora överraskningar förra säsongen, men i år har laget rasat helt och ligger sist. Inte helt avklippta men alla poäng är viktiga. Därför var det många som inte kunde tro sina ögon när västgötalaget helt körde över ÖSK under första halvlek. Hugo Engström satte både 0-1 och 0-2 innan Kevin Walker fixade reduceringen, men innan paus satte Filip Schyberg 1-3.

Annons ▾

Trots Skövdes bekväma ledning och ÖSK:s hopplösa situation började upphämtningen i andra halvlek. Samuel Kroon som varit ÖSK:s bästa spelare under matchen satte 2-3 tidigt i halvleken. Hemmalaget fortsatte att pressa och när Jake Larsson satte 3-3 på frispark exploderade Behrn Arena.

Men ÖSK var inte klara för kvällen, Larsson satte sin kvittering i den 53:e matchminuten. Ca 20 minuter senare slog David Seger till, ÖSK fortsatte att pressa på och Seger fick tillslut in bollen vilket betydde 4-3. På stopptid fick ÖSK dessutom en straff som Kalle Holmberg förvaltade väl, han fastställde slutresultatet till 5-3.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs