Militärövningar i Örebro och Karlskoga under vecka 42

Under vecka 42 (16–22 oktober) genomför Försvarsmakten en övning i begränsade områden kring Örebro Kommun och Karlskoga Kommun.

· Publicerad: 16 oktober 2023 · 21.16.
Arkivbild: Försvarsmakten

Örebro Kommun och Försvarsmakten meddelar att det kommer genomföras en militärövning under vecka 42 (16–22 oktober). Övningen kommer äga rum i begränsade områden kring Örebro och Karlskoga.

— Försvarsmakten och Örebro- Värmlandsgruppen genomför övning med 20:e Hemvärnsbataljon i området kring Örebro och Karlskoga under vecka 42. Under övningen kan uniformerade soldater och militärfordon synas i området skriver man på sin hemsida.

Annons ▾

Övningen är en krigsförbandsövning för hemvärnssoldater tillhörande Örebro–Värmlandsgruppen. Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och har i uppgift att skydda, bevaka och övervaka Sverige och Sveriges gränser samt hjälpa samhället när kriser uppstår, till exempel vid skogsbränder eller översvämningar.

FIKK - För att alla behövs