Målfest när Örebro slog HV71 i Behrn Arena

Örebro Hockey kunde vinna stort mot HV71 under torsdagen, när Emil Larsson gjorde sitt andra mål för kvällen betydde detta 6-2 till hemmalaget.

· Publicerad: 19 oktober 2023 · 23.39.

Det blev en stor målfest i Behrn Arena under torsdagen när Örebro slog HV71 med 6-2. Bland annat noterades Emil Larsson för två mål och en assist medan backarna Samuel Johannesson och Filip Berglund gjorde säsongens första mål.

Matchen i sig var inte någon höjdare där HV71 vid vissa tillfällen var bättre än Örebro, men gästerna orkade tillslut inte stå emot hemmalaget. Örebro gjorde fyra mål i den tredje perioden. Första perioden var också jämn där Örebro rättvist kunde ta ledningen genom Samuel Johannesson. Tidigt i andra perioden utökade Emil Larsson till 2-0 medan NHL-veteranen Anton Strålman kunde reducera för gästerna sent i samma period.

I tredje perioden kom då målfesten igång, Jonathan Lekkerimäki gjorde mål igen och dessutom i powerplay. HV71 var snabba att reducera genom Joonas Nättinen. Sen kom raset för gästerna, Ludvig Larsson fick göra ett efterlängtat mål, det första sen premiären. Filip Berglund fick göra mål, detta efter en videogransking som tillkom efter ett par minuter spel. Och tillslut kunde Emil Larsson fastställa 6-2 med sitt andra mål för kvällen.