Fotoutställning med motorburna ungdomar i Askersund

Fredagen 20 oktober och lördagen 21 oktober äger en fotoutställning rum i Askersund, den handlar om motorburna ungdomar och deras liv.

· Publicerad: 20 oktober 2023 · 13.02.

Under fredagen och lördagen kommer en fotoutställning med motorburna ungdomar äga rum i Askersund. Bakom utställningen ligger VUMIA (Vi unga motorburna i Askersund) samt Askersunds fotoklubb. Utställningen heter Livet går i 30.

— Vi gjorde utställningen för att visa att vi inte bara härjar runt och skräpar ner utan att det finns en gemenskap bakom allt också, säger Julia Karlsson sekreterare i VUMIA.

Annons ▾

Vill visa upp en mer nyanserad bild

Bakgrunden till fotoutställningen är att det bland annat har klagas och skrivs mycket om motorburna ungdomar. Ungdomarna som driver föreningen VUMIA vill visa upp en mer nyanserad bild hur det kan se ut när de träffas.

Tillsammans med Askersunds fotoklubb bjuder de nu in till en exklusiv fotoutställning med bilder från en träff en varm dag i juli sommaren 2023 i Vretstorps Folkets Park.

Info om utställningen

Lokal: Foajén plan 2, Kulturhuset Sjöängen, Askersund
Arrangör: VUMIA, Kulturhuset Sjöängen
Datum och tid: 20 oktober kl 18.00-20.00 och 21 oktober kl 11.00-14.00
Fri entré!

Ungdomar från VUMIA och fotografer från Askersunds fotoklubb kommer att vara på plats. VUMIA är en ideell förening där motorintresserade ungdomar i åldern 14-23 kan bli medlemmar. Ungdomarna driver föreningen helt själva.

FIKK - För att alla behövs