Lidl återkallar produkter – kan innehålla plastbitar

Lidl Sverige återkallar produkterna Lingonbröd, Linfröbröd och Fullkornsbröd, detta då det finns en risk att det förekommer plastbitar i produkterna.

· Publicerad: 25 oktober 2023 · 13.05.
Bild: Lidl Sverige

Lidl Sverige meddelade under onsdagen att de återkallar produkterna Lingonbröd, Linfröbröd och Fullkornsbröd av märket Matriket. Detta då det finns en risk att de innehåller plastbitar.

— Som en säkerhetsåtgärd har vi valt att återkalla alla produkter med bäst före-datum 2023-10-31 som producerades under samma produktionsdag i den berörda produktionsanläggningen. Produkterna har sålts i samtliga av Lidl Sveriges butiker och är bortplockade i butik, skriver Lidl Sverige på sin hemsida.

Annons ▾

Återkallandet berör dessa tre produkter

Artikel: Lingonbröd
Förpackningsstorlek: 500 g
Märke: Matriket
Bäst före-datum: 2023-10-31

Artikel: Linfröbröd
Förpackningsstorlek: 550 g
Märke: Matriket
Bäst före-datum: 2023-10-31

Artikel: Fullkornsbröd
Förpackningsstorlek: 700 g
Märke: Matriket
Bäst före-datum: 2023-10-31

Så kan konsumenten göra med produkten

Konsumenter som köpt varan är välkomna att returnera den till inköpsplatsen, eller till närmaste Lidl-butik. Kunderna får självklart pengarna tillbaka, även utan uppvisande av kassakvitto.

— Lidl Sverige beklagar och ser allvarligt på det inträffade. Vi utreder ärendet tillsammans med leverantören och vi kommer att säkerhetsställa att något liknande inte sker igen.

FIKK - För att alla behövs