Klart idag – Degerfors åker ur Allsvenskan

Degerfors spelar nästa säsong i Superettan, det stod klart under söndagen när laget kryssade borta mot Elfsborg samtidigt som BP vann mot Mjällby.

· Publicerad: 5 november 2023 · 20.24.
Arkivbild: Martin Avedal

Söndagen den 5 november avgjordes Degerfors öde i Allsvenskan, klubben som haft det tufft låg inför 28:e omgången på nästa sista nedflyttningsplatsen. När kvällens matcher blev färdigspelade stod det klart att Degerfors åker ur Allsvenskan.

Degerfors kryssade borta mot guldjagande Elfsborg som kunde kvittera på stopptid. Man hade ledningen två gånger under matchen, först gjorde Seid Korac 0-1 under första halvlek, Elfsborg kvitterade genom Sebastian Holmén i den 59:e matchminuten. Degerfors tog på nytt ledningen genom Peter Gwargis 20 minuter senare men kvitteringen kom i den 95:e minuten, målskytt Noah Söderberg.

Annons ▾

Samtidigt vann BP borta med 1-2 mot Mjällby, detta innebär att BP nu står på 30 poäng medan Degerfors enbart har 26 poäng. Med en omgång kvar kan inte Degerfors gå om BP och säkra en kvalplats, istället blir det nedflyttning direkt till Superettan. Om ÖSK säkrar nytt kontrakt där väntar nya derbyn nästa säsong.

FIKK - För att alla behövs