Nytt larm om misstänkt farligt föremål i centrala Örebro

Under söndagen har ett nytt larm gällande misstänkt farligt föremål inkommit till polisen, den här gången gäller det centrala Örebro.

· Publicerad: 5 november 2023 · 09.26.

Under gårdagen var delar av Peppargatan i Örebro avspärrad efter larm om misstänkt farligt föremål. Sent på lördags kvällen kunde avspärrningarna hävas efter att bombskyddet tagit hand om föremålet.

Nu under söndagsmorgonen inkom det ett nytt larm om misstänkt farligt föremål, den här gången på en adress i centrala Örebro. Larmet ska ha inkommit till polisen vid klockan 08:47 och polisen har bland annat spärrat av delar av Slottsgatan.

Annons ▾

— Polispatruller finns på plats. Det är viktigt att allmänheten respekterar polisens avspärrningar och anvisningar, skriver polisen på sin hemsida.

Uppdatering:

Örebro Tribune var under förmiddagen på plats och bevakade platsen. Det var en innegård bakom Bio Roxy som var avspärrad. Gården hade utgångar mot både Slottsgatan och Storgatan. även en del av Karolinska skolan var avspärrad men den hävdes runt klockan 10:45.

Uppsamlingsplatsen var Järntorget och runt klockan 11.38 anslöt Nationella bombskyddet. De körde in en robot på innegården för att undersöka det misstänkt farligt föremålet från platsen. Förundersökning avseende förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse också har inletts.

Runt klockan 13:00 var insatsen klar, flera lokala medier rapporterar om att föremålet bedömdes vara ofarligt. Bombskyddet ska kommit ut med pappkassar varpå en börjat brinna men släktes snabbt.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs