KIF förlorade mot Vittsjö i säsongens sista match

KIF Örebro avslutade säsongen med en hemmaförlust med 2-0 mot Vittjsö, samtidigt blev Hammarby svenska mästare i Norrköping.

· Publicerad: 11 november 2023 · 19.17.

Lördagen den 11 november avgjordes Damallsvenskan och på Behrn Arena möttes KIF Örebro och Vittsjö. Matchen var av liten betydelse då guldstrid och bottenstrid skulle avgöras på andra håll. Tillslut vann gästerna med 2-0 efter mål från Katrina-Lee Gorry och Sarah Stratigakis.

Att matchen hade liten betydelse märktes på planen, ingen av lagen gick för full maskin och KIF luftade bänken så att säga. Bland annat spelade inte landslagsmålvakten Tove Enblom. Innan matchen avtackades även Nathalie Hoff Persson och Heidi Kollanen som lämnar KIF efter säsongen. Matchens två mål kom i andra halvlek, först på straff i den 50:e minuten och tvåan kom i den 81:e.

Annons ▾

Spänningen i den avslutande omgången låg på andra håll och i Norrköping blev Hammarby svenska mästare efter 2-0. Samtidigt lyckades BP fixa ett kval efter seger med 3-2 mot Växjö, det betyder att Uppsala som trots seger mot Djurgården ändå åker ur högsta serien. Seriens jumbo Kalmar slutade på det förnedrande tre poäng och noll segrar och en målskillnad på 10-105, de blev under lördagen krossade av Rosengård med 10-0.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs