ÖSK säkrade nytt kontrakt trots förlust mot Eskilstuna

ÖSK är officiellt klart för spel i Superettan även nästa säsong, trots att man förlorade borta mot Eskilstuna med 3-0 gick resultaten lagets väg.

· Publicerad: 11 november 2023 · 17.33.

Under lördagen avgjorde Superettan där bland annat bottenstriden skulle avgöras. ÖSK var involverade med hade i stortsett redan innan avspark säkrat nytt kontrakt. Det skulle mycket till för att ÖSK skulle åka ner till kvalspel.

Trots att man hade allt i egna händer förlorade ÖSK under eftermiddagen mot ett desperat Eskilstuna, laget vann med 3-0 hemma. Men det hjälpte inte då både Skövde och Örgryte vann sina respektive matcher och kunde säkra kvalspel. Eskilstuna och Jönköping åker direkt ur Superettan och får spela i Div ett kommande säsong.

Annons ▾

För ÖSK innebar det att man säkrade kontrakt trots att man förlorade. De andra resultaten gick deras väg. Skövde vann som sagt mot Helsingborg med 1-0, skåningarna klarade sig kvar på minsta marginal. Det andra laget som hade en liten chans att hota ÖSK var Jönköping, de förlorade mot Brage med 4-0. ÖSK stannade på en 11:e plats med 34 inspelade poäng.

FIKK - För att alla behövs