Örebro Volley krossade Lindesberg i derbyt

Tisdagen den 14 november spelades första derbyt för säsongen mellan Örebro och Lindesberg. Örebro vann med förkrossande 3–0 (25–10, 25–14 och 25–8).

· Publicerad: 14 november 2023 · 22.48.

Lindesberg är tillbaka i elitserien för volleydamerna, men återkomsten har inte varit munter. Laget ligger sist i serien och har enbart vunnit två set inför kvällens derby mot Örebro Volley.

Och Örebro gick på knock, Lindesberg var chanslösa i två av de tre seten. Det var egentligen vara under andra set som Örebro tappade fokus och gästerna kunde streta emot. Slutresultatet blev 3–0 (25–10, 25–14 och 25–8), och trots att Lindesberg bjöd upp i andra setet slutade det 25-14, i de andra seten blev man som sagt krossade.

Annons ▾

I och med segern gick Örebro upp i serieledning, man har dock en match mer spelad än tvåan Engelholm och trea Hylte/Halmstad. Bästa poängplockaren i Örebro blev Paulina Lindberg med 12 pinnar, tätt följd av Diana Lindbom på 9 och Jonna Nilsson på 8. I Lindesberg blev den förre Örebrospelaren Iryna Bielova bäst med 10 poäng.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune  

FIKK - För att alla behövs