Örebro Hockey förlorade hemma mot Leksand

Leksand tog under torsdagen sin femte raka trepoängare, Örebro Hockey kunde inte stå emot ett formstarkt lag som vann med 2-1.

· Publicerad: 16 november 2023 · 23.30.

Torsdagen den 16 november var det återstart i SHL efter landslagsuppehåll, Örebro tog emot ett formstarkt Leksand som siktade på att ta sin femte raka trepoängare. Något leksingarna lyckades med då de vann matchen med 2-1, Max Véronneau avgjorde i powerplay.

Örebro såg okoncentrerade ut under matchen, framför allt i första perioden. Leksand såg vass ut och var hela tiden ett nummer större, gäster tog också ledingen under perioden genom Kalle Östman. Mot slutet av första var det nästa kaos i Örebros försvarszon.

Annons ▾

Hemmalaget skulle dock komma ut bättre i andra perioden. Även om Leksand fortsatte att pressa så var det Örebro genom William Wikman som gjorde mål. Han blev snyggt framspelad av Emil Larsson. I tredje perioden var det återigen Leksand som tog tag i spelet och i ett powerplay kunde Véronneau avgöra. Örebro tog ut målvakten men pressade utan att få utdelning.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs