KIF Örebro bryter kontraktet med fyra spelare

KIF Örebro kan meddela att fyra spelarkontrakt bryts i förtid, Det handlar om Jenny Danielsson, Hannah Davison, Louise Lillbäck och Emma Peuhkurinen.

· Publicerad: 20 november 2023 · 13.03.

Jenny Danielsson, Hannah Davison, Louise Lillbäck och Emma Peuhkurinen lämnar KIF Örebri, detta kunde klubben under måndagen meddela. Alla de fyra spelarna hade kontrakt som nu bryts i förtid.

— Vi har både ekonomiska och personliga delar att ta hänsyn till när vi bygger truppen till nästa år. Så vi har efter dialog med de här fyra spelarna landat i att detta blir bästa lösningen, förklarar Rickard Johansson, manager i KIF Örebro.

Annons ▾

KIF Örebro kommentarer angående spelarna

Rickard Johansson som direkt efter sista matchen mot Vittsjö skrev kontrakt som KIF:s nya manager kommentar spelarnas prestation under säsongen.

— Vi tog in Jenny och Hannah under sommaren för att få in etablerade allsvenska spelare som kunde hjälpa oss att säkra kontraktet. Det har de verkligen kommit och gjort, då de bidrog med både kvalitet och erfarenhet som gjorde att vi som lag kunde gjorde jobbet. Vi har dock en väldigt stram budget inför 2024, rent av bland de minsta budgeterna i OBOS Damallsvenskan och väljer därför att nyttja en klausul i avtalen, där båda parter har möjlighet att bryta. Så det handlar inte om deras sportsliga prestationer. Vi måste snarare vara extremt smarta med den budgeten vi har och då är detta ett nödvändigt steg för oss.

— Emma får vi också tacka för denna säsongen. Hon har spelat många av matcherna och bidragit med värdefull kvalitet på det centrala mittfältet. Vi har dock ömsesidigt kommit överens om att gå skilda vägar inför 2024.

— Lollos fall så kom hon in med mycket energi och bidrog till gruppens sammanhållning och jobbade stenhårt. Samtidigt lossnade det inte riktigt resultatmässigt för vare sig henne eller laget under våren, och därav att vi ordnade utlåning till BP som passade bra i det läget. När vi utvärderat läget så har båda parter är överens om att fortsätta på olika håll 2024.

FIKK - För att alla behövs