Örebro Skateboard arrangerar filmvisning på Bio Roxy

Örebro Skateboard arrangerar filmvisning på Bio Roxy, de visar filmerna Pushing – Från Rättvik till Kalifornien och Rampen.

· Publicerad: 30 november 2023 · 14.03.
Foto: LUCKY DOGS

Örebro Skateboard arrangerar måndagen den 4:e december filmvisning och samtal på Bio Roxy i Örebro. Filmerna som ska visas är Pushing – Från Rättvik till Kalifornien samt dokumentären Rampen skriver föreningen i ett pressmeddelande.

— En film om hur vänskap, mod och en delad passion kan göra det omöjliga möjligt. Genom den unga skateboardåkaren Heddas ögon bjuds vi in i en subkultur där du måste utmana din inre röst för att utvecklas – som skateboardåkare såväl som människa, skriver man om Pushing.

Annons ▾

Handling – Pushing – Från Rättvik till Kalifornien

I början av 80-talet blev Rättvik det nya Kalifornien och hamnade på skateboardens världskarta. Skateboardproffs från Kalifornien besökte den lilla bygden och under några varma somrar utvecklades spektakulära trick som lade grunden för den moderna skateboardåkning.

40 år senare väcks det förflutna till liv när ett märkligt fynd görs i den svenska skogen. Hedda befinner sig plötsligt i händelsernas centrum och för henne blir detta en språngbräda mot hennes dröm; att en dag ta plats bland en ny generation talangfulla skateboardåkare i världen.

Rampen som kom till Örebro

Alla i skateboard världen känner till Vertrampen från Sverige som varit ikonisk för skateboardens utveckling från tidigt 80-tal till idag, där några av dom viktigaste och mest banbrytande åkarna och tricken utvecklats för att ta skateboardåkandet in i framtiden och utvecklandet av en ungdoms kultur till att idag också vara en olympisk gren

— Att vi idag har denna ramp i Örebro och att vi nu får föra vidare denna utveckling för kommande generationer av åkare är fantastisk.Örebro Skateboard fick möjlighet att köpa och ärva denna historiska kultur skatt mitt under brinnande pandemi, möjligheten uppstod då Norska skateboard föreningar som redan köpt rampen inte längre kunde hämta den på grund av in och ut rese förbud. Vi/Örebro Skateboard va då blixt snabba att agera för att säker ställa att historien skulle finnas vidare i Sverige och Örebro, skriver Daniel Schön Verksamhetschef Örebro Skateboard.

— Att få visa dokumentär filmen om Rampens historiska betydelse och dess resa genom tiden är fantastiskt och vilka möjligheter för framtiden som skateboard gemenskapen utgör där vi genom att lära och förstå tidigare utmaningar kan växa och utvecklas för en ljus och positiv framtid, avslutar Schön med.

Info:

Tid: Kl 18:00 insläpp från 17:30
Datum: 4:e December, Måndag
Plats: Bio Roxy
Biljetter köpes via: Bio Roxy
Längd: 1 tim 22 min

FIKK - För att alla behövs