Astrid Lindgren-föreställning får urpremiär i Askersund

I mars nästa år blir det urpremiär för Astrid Lindgrens En kärlekshistoria på Kulturhuset Sjöängen i Askersund, skriver Askersunds kommun under fredagen.

· Publicerad: 3 december 2023 · 13.10.

I mars 2024 blir det urpremiär för Astrid Lindgrens En kärlekshistoria på Kulturhuset Sjöängen i Askersund. Föreställningen kommer också att spelas på Örebro Konserthus. Detta meddelade Askersunds kommun i ett pressmeddelande som skickades ut under fredagen.

Kulturhuset Sjöängen är arrangör tillsammans med Lerbäcks teater och Svenska kammarorkestern. Musikteaterföreställningen bygger på novellen Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult, där Astrid Lindgren berättar sina föräldrars kärlekshistoria. Med manus av Johan Gille och helt nykomponerad musik av Georg Riedel är det första gången denna historia framförs i en scenversion.

Annons ▾

Elever från kulturskolorna i Askersund och Örebro medverkar

Utöver skådespelare från Lerbäcks teater och Svenska kammarorkesterns musiker medverkar även elever från kulturskolorna i Askersund och Örebro. Resultatet är en kulturskatt som ger en upplevelse av och en förståelse för den tid, den miljö och de personer Astrid Lindgrens livsverk är sprunget ur.

Tre föreställningar är inplanerade för allmänheten, en på Kulturhuset Sjöängen den 15 mars och två på Örebro Konserthus den 16 mars. Dessutom ges ett antal skolföreställningar i Askersund och Örebro.

FIKK - För att alla behövs