Man anhållen misstänkt för misshandel på Kulturkvarteret

En man blev under tisdagen anhållen efter att ha misshandlat en kvinna inne på Kulturkvarteret i Örebro, detta skriver polisen på sin hemsida.

· Publicerad: 5 december 2023 · 21.48.
Arkivbild: Martin Avedal

Det var vid klockan 14.45 på tisdagseftermiddagen som polisen kunde gripa en man inne på Kulturkvarteret i Örebro. Mannen ska misshandlat en kvinna samt försökt ta en mobiltelefon från henne.

Enligt uppgifter skall en ordningsvakt slagit larm till polisen efter att ha avbrutit misshandeln och gripit mannen på plats. Mannen och kvinnan ska hamnat i ordväxling med anledning av en påstådd skuld. Plötsligt slet mannen till sig kvinnans mobiltelefon som hon haft i handen. Då kvinnan bad att få tillbaka telefonen skallade han henne i ansiktet och fortsatte med att sparka och slå henne.

Annons ▾

Några ordningsvakter som befann sig i närheten avbröt misshandeln och grep mannen som satte sig till kraftigt motvärn. Ordningsvakterna lyckades dock att bemästra mannen tills polis anlände och tog över gripandet. Mannen hotade dessutom en av ordningsvakterna verbalt. Kvinnan ska inte varit i behov av akut sjukvård efter incidenten.

Åklagare fattade efter för beslut om att anhålla mannen som nu är misstänkt för grov stöld, misshandel, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt narkotikabrott då man anträffade en mindre mängd narkotika i mannens kläder vid avvisiteringen skriver polisen på sin hemsida.

FIKK - För att alla behövs