Janne Schaffer gör unik konsert på utställningen Ikoner

Den 20 januari kommer Janne Schaffer till Örebro och uppträder på fotoutställningen Ikoner som just nu visas på Örebro Slott.

· Publicerad: 19 december 2023 · 19.14.
Janne Schaffer i Örebro 2014, foto: Martin Avedal

Den 20 januari kommer Janne Schaffer till Örebro slott och uppträder samt berättar historier från 50 år som yrkesmusiker. Han gör detta i anslutning till fotoutställningen Ikoner som just nu visas på slottet i Örebro.

Janne Schaffer är mannen som ligger bakom musiken hos många av de artister som visas upp på fotoutställningen Ikoner. Detta skriver Örebrokompaniet i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Mer om Janne Schaffer och konserten

Janne Schaffer har varit en del av den svenska musikscenen i över 50 år. Han har medverkat på närmare 5000 låtar, gett ut 27 egna skivor samt gjort tio album med Electric Banana Band. När musiklegenden med den välkända spelstilen nu kommer till slottet kommer han att både spela deras och andras låtar.

Men den här föreställningen är ingen traditionell konsert utan bygger lika mycket på Jannes berättelser som förmedlar en unik insyn i hur några av våra mest klassiska poplåtar kom till. Poplåtar som skildras i Larsåke Thuressons fotografier på slottet.

Konserten arrangeras i Rikssalen på Örebro slott lördagen den 20 januari kl. 16.00. Med sig på scenen har Schaffer sångaren och keyboardisten Jonas Gideon.

FIKK - För att alla behövs