Elsa Pelgander klar för italienska Juventus

Elsa Pelgander säljs till italienska klubben Juventus. Överenskommelsen mellan klubbarna innebär att hon lämnar direkt i januari när fönstret öppnar.

· Publicerad: 3 januari 2024 · 17.36.

Fotbollsklubbarna KIF Örebro och Juventus kunde under onsdagseftermiddagen meddela att Elsa Pelgander är klar för den italienska ligan. Detta efter att KIF säljer den 17-åriga mittfältaren under transferfönstret i januari.

— Det här känns jättebra! Och det ska bli spännande att komma till Juventus. Samtidigt är jag väldigt tacksam för tiden i KIF Örebro som bidragit till att jag nu tar det här steget. Jag vill skicka ett stort tack till alla som stöttat, alla medspelare, tränare och supportrar, säger Elsa Pelgander på KIF:s hemsida.

Annons ▾

Adolfsbergsfostrade Elsa Pelgander kom till KIF Örebro för att fortsätta sin fotbollsutveckling. Hon fick snabbt allsvenskt kontrakt och debuterade även i en premiärmatch mot Djurgården 2022. Det hann bli 27 matchframträdanden i Damallsvenskan samt fyra matcher i Svenska cupen.

— För oss betyder detta massor och är symboliskt viktigt. Detta är på kort tid en till stor försäljning som hjälper klubbens ekonomi och bidrar till att vi kan fortsätta ta sportsliga steg, fortsätta utvecklas och förbättra förutsättningar för spelarna, säger Rickard Johansson.

FIKK - För att alla behövs