Örebro stod för säsongens sämsta insats när HV71 vann

Örebro Hockey stod för säsongens sämsta insats och förlorade stort med 6-2 hemma mot gästande HV71, en prestation man helst vill glömma.

· Publicerad: 4 januari 2024 · 23.57.

Säsongens sämsta prestation? Örebro tog under torsdagen emot bottenlaget HV71 hemma i Behrn Arena. Och man stod för förmodligen säsongens sämsta insats när man förlorade med hela 6-2. För Jhonas Enroth var det här också en match han helst vill glömma.

Örebro har inte varit bra på slutet och behövde verkligen vinna den här matchen, framför allt nu när ett av seriens bottenlag kom på besök. Första perioden blev ett sömnpiller, HV71 sköt enbart tre skott på mål, ett av dem gick in när det var 2 sekunder kvar av perioden. Därefter var det bara uppförsbacke för Örebro.

I andra perioden utökade HV71 till 2-0 i powerplay och därefter 3-0, då hade man skjutit fem skott och Enroth fick lämna för Jonas Arntzen. Han lyckades inte bättre och släppte in två mål på nio skott, detta då ett av gästernas mål kom i tom kasse i tredje, Mattias Tedenby snurrade runt i mittzon och satte den. Annars var det Henrik Borgström som stack ut för gästerna idag, han gjorde tre poäng var av ett mål.

Det finns inte mycket positivt att hämta från den här matchen, kanske att Glenn Gustavsson och Axel Sundberg gjorde mål. Två spelare som haft det tufft under säsongen, Sundbergs mål kom till under en fräck variant från Johan Hedberg där han tog ut målvakten vid ställningen 4-1 ca åtta minuter in i tredje. Annars fanns det inte så mycket mer att hitta ikväll. På lördag kommer Färjestad, det kan bli fruktansvärt spännande eller fruktansvärt hemskt.