KIF Örebro värvar isländsk U23-lagkapten

KIF Örebro värvar den isländska U23-landslagskaptenen Katla Maria Thordardottir den isländska klubben Selfoss skriver man på sin hemsida.

· Publicerad: 9 januari 2024 · 14.59.

KIF Örebro förstärker laget med Katla Maria Thordardottir, hon kommer från spel i isländska Selfoss. Hon har även agerat lagkapten i det isländska U23-landslaget. KIF skriver även att nyförvärvet är den sista pusselbiten i lag bygget.

— I och med försäljningen av Elsa Pelgander så har vi haft en sista plats, en sista pusselbit att hitta och jag har letat efter en riktig fighter på det centrala mittfältet. Det behöver vara en som ger sig in i dueller, en som vinner nickdueller, en som kan driva på andra men också någon som passar in i vårt nordiska koncept i årets trupp. Samtidigt vill jag ha en spelare som är ung och utvecklingsbar. Allt detta känner jag att vi hittat i Katla, säger Rickard Johansson på klubbens hemsida.

Annons ▾

Den isländska U23-landslagsspelsren kan spela både på det defensiva mittfältet och som mittback Dessutom ser Katla Maria Thordardottir fram emot flytten till Sverige och spel i Damallsvenskan kommande säsong.

— Jag hoppas den här flytten ska ge mig möjlighet att utvecklas som spelare och samla på mig nyttiga erfarenheter. Målet är att etablera mig på dem högsta nivån som spelare, säger Katla Maria Thordardottir,   

FIKK - För att alla behövs