IKEA återkallar USB-laddaren ÅSKSTORM

IKEA återkallar USB-laddaren ÅSKSTORM 40W på grund av risk för ytliga brännskador och elektriska stötar, detta skriver man på sin hemsida under onsdagen.

· Publicerad: 10 januari 2024 · 21.28.
Foto: IKEA

IKEA uppmanar under onsdagen alla kunder som äger ÅSKSTORM USB-laddare att sluta använda den och kontakta IKEA för full återbetalning. detta då produkten kan orsaka risk för ytliga brännskador och elektriska stötar.

— Säkerhet är högsta prioritet för IKEA och därför återkallas ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå på grund av risk för ytliga brännskador och elektrisk stöt orsakad av slitage på strömkabeln, skriver IKEA på sin hemsida.

Annons ▾

ÅSKSTORM kan returneras utan inköpsbevis

IKEA utvecklar sina produkter med hjälp av ett noggrant riskbedömnings- och testprogram, för att säkerställa att produkterna lever upp till alla tillämpliga lagar och standarder på de marknader där de säljs.

Trots detta har man fått kännedom om att strömkabeln på ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå kan skadas eller gå sönder efter att ha lindats runt en laddare eller böjts fram och tillbaka efter en längre tids användning. Den skadade kabeln kan leda till ytliga brännskador och elektriska stötar. Därför återkallas ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå.  

— ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå kan identifieras med hjälp av modellnumret ICPSW5-40-1 som finns på etiketten på USB-laddarens baksida. 

— ÅSKSTORM 40W USB-laddare mörkgrå kan returneras till valfritt IKEA varuhus för full återbetalning. Inköpsbevis (kvitto) krävs inte.   

FIKK - För att alla behövs