Örebro Grand Prix-mästare efter stark upphämtning

Örebro Volley vann under helgen sitt åttonde Grand Prix-Guld, detta efter att laget stått för en imponerande vändning i finalen mot Hylte/Halmstad.

· Publicerad: 22 januari 2024 · 12.56.
Coach Jonas Svantesson firar GP-Guldet med Örebro Volley, Foto: Robert Boman

I helgen avgjordes Grand Prix inom svensk volleyboll och Örebro Volley stod för en blytung vändning i finalen och säkrade sitt åttonde GP-Guld. Laget låg under med 2-0 i set men kunde vända och vinna med 2-3.

— En helt otrolig känsla. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Alla hoppades, men ingen räknade med det. Att ta guld känns helt underbart. En sjuk match, en sjuk fajt. Vi visar stor mental styrka, tar en boll i taget och jobbar på i nuet, säger Hedda Broberg i Örebro Volley.

Annons ▾

Så var finalen

Underläge 2-0 i set och 19-13 i tredje, Hylte/Halmstad såg ut att ta hem den här GP-finalen. Men Örebro började plötsligt behärska Hylte/Halmstads servetryck och stängde samtidigt igen luckorna i blocket. I takt med att man åt sig allt närmare ökade pressen och stressen hos motståndarna.

Vid 22-22 var man plötsligt ikapp och med ett gäng högkvalitativa och nervkittlande rallyn senare hade maktbalansen i matchen förändrats drastiskt. För 28-26 av amerikanska nyförvärvet Kira Thomsen förkunnade att tillställningen var reducerad, 1-2.

Jonna Nilsson satte punkt för guldmatchen

Därefter fortsatte Örebro forsa fram. 25-20 i fjärde akten betydde snart att Grand Prix-helgens stora crescendo skulle avgöras genom ett rafflande skiljeset till 15. Där fullbordade närkingarna vändningen efter att ha skaffat sig ett tidigt försprång som man sedan aldrig släppte. 15-12 av trotjänaren Jonna Nilsson satte punkt för den högdramatiska guldmatchen.

— På mina tio år i Örebro är det här den största segern. Vändningen vi gör… det är speciellt. Vi ville inte att det skulle vara över och vi vet vad vi kan och går för. Vi gav aldrig upp, sa Jonna Nilsson efter matchen.

FIKK - För att alla behövs