Den 30:e maj är det dags för Marknadsafton

Den 30:e maj är det dags för Marknadsafton i centrala Örebro, detta kunde City Örebro skriva om i ett pressmeddelande som skickades ut under måndagen.

· Publicerad: 29 januari 2024 · 17.15.
Bild från Marknadsafton 2015: Foto: Pressbilden

City Örebro kunde under måndagen meddela att de satt datum för den årliga Marknadsafton. I år blir det torsdagen den 30 maj skriver man i ett pressmeddelande.

Marknadsafton är en tradition som pågått länge i Örebro och kommer även i år att behålla sin mix av marknadsstånd, underhållning och aktiviteter. Marknadsstånden kommer att placeras på Stortorget, Drottninggatan och ett fåtal på Kungsgatan. Järntorget förvandlas till en foodcourt, Våghustorget öppnar upp för tivoli och flera musikscener kommer att finnas runt om i city.

Annons ▾

— Det ska bli jättekul att få genomföra marknadsafton i år igen. Vi har stött på hinder gällande ombyggnationer men vi har haft en tät dialog med kommun och kollektivtrafiken för att möjliggöra att marknadsafton blir av. Vi kommer att behålla loppisen på Storgatan men i år kommer den att ske på trottoaren, säger Sandra Bandick Magnusson, projektledare på City Örebro.

FIKK - För att alla behövs