Axel Sundberg lämnar Örebro – klar för Malmö

Axel Sundberg lämnar Örebro Hockey och kommer representera Malmö Redhawks istället, detta kan de bägge klubbarna skriva om under tisdagen.

· Publicerad: 6 februari 2024 · 12.56.

Örebro Hockey och Axel Sundberg väljer att gå skilda vägar, detta skriver klubben på sin hemsida under tisdagen. Samtidigt är han klar för Malmö Redhawks, detta kunde de bekräfta samtidigt.

— Det har varit en tuff situation för Axel och i hans läge behöver han speltid, vilket vi inte kan erbjuda just nu. Tillsammans har vi kommit överens om att gå skilda vägar och vi tackar Axel för hans tid i klubben samt önskar honom lycka till i framtiden, säger Örebro Hockeys GM Stefan Bengtzén.

Annons ▾

Den 25-årige forwarden Axel Sundberg kom till Örebro Hockey inför säsongen 2023/24. Detta efter en poängstark säsong i allsvenska Mora, men i Örebro gick det tyngre enbart tre mål och fem poäng på 39 matcher. Nu står det klart att han lämnar för spel i Malmö istället.

— Vi är glada att kunna addera ytterligare en forward in i lagbygget. Axel är en spelare vi följt i flera år där vi var intresserade av honom redan ifjol efter hans framgångar i Mora. Axel är kraftfull i sin spelstil, använder sin fysik på ett bra sätt och har sina styrkor i sitt attack- och insidespel i offensiv zon, säger Malmös sportchef Björn Liljander.

FIKK - För att alla behövs