Avatar intog Örebro och Frimis med sin metalcirkus

Göteborgsbaserade metalbandet Avatar gästade under onsdagen Örebro och Frimis, de är ute på deras turné The Great Metal Circus.

· Publicerad: 8 februari 2024 · 00.55.

Onsdagen den 7 februari gästade Göteborgsgruppen Avatar Örebro och Frimis Salonger. Bandet är ute på sin turné The Great Metal Circus och förra året kom även nionde albumet Dance Devil Dance.

Örebro Tribune var på plats för att bevaka konserten, eller ska man kalla det cirkusen? Avatar är utöver det musikaliska även en uppleves i sig och vokalisten Johannes Eckerström är en entertainer av högsta grad. Under mellanspelen drog han flera humoristiska anekdoter och bjöd nästan publiken på en burlesk. Helt plötsligt dök han också upp vid mixerbordet i publiken och vek ballongfigurer och spelade trombon.

Annons ▾

Musiken då? Jo Avatar bjöd även på en bra metalkonsert, man kan bäst beskriva musiken som en blandning av grove -och heavy metal. Samt att många takter påminner om just en cirkus, något som hela tiden är ett återkommande tema i bandets image. Här kommer ett par bilder från konserten.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs