Här vårens program på Bio Roxy i Örebro

Filmfestivaler, lovbio samt stickbio, det är några av punkterna som finns med när Bio Roxy presenterar programmet för våren.

· Publicerad: 8 februari 2024 · 15.02.
Foto: Bio Roxy/Örebro kommun

Under onsdagen kunde Bio Roxy släppa vårens program skriver Örebro Kommun i ett pressmeddelande. Bland annat bjuds det på filmfestivaler, lovbio samt stickbio där du kan få möjligheten att utföra handarbete under visningen.

– Det är jättekul att många vill besöka Roxy och se riktigt bra film från hela världen. Vi jobbar ständigt på att utveckla vårt programutbud för att nå fler målgrupper, säger föreståndare Johan Mollberg.

Roxy visar film varje dag i sitt ordinarie filmprogram med ny biofilm från hela världen, barnfilmer och dokumentärer. Dessutom sker under våren en rad evenemang. På alla hjärtans dag den 14 februari blir det perfekt biodejt med storfilmerna La la land och filmklassikern Casablanca, dagen till ära erbjuds två biljetter till priset av en.

Annons ▾

Lovbio under sportlovet

Under sportlovet och påsklovet visas lovbio med ett stort utbud av filmer för barn och unga där priset är 25 kronor per biljett. På långfredagen bjuder filmfestivalen Light till Dark in till visning av Harry Potter-filmerna 5 och 6

Stickbio – utför handarbete under visningen

Vårens nyhet är konceptet Stickbio där utvald biofilm kommer att visas med svag belysning och möjligheten att utföra handarbete under filmens gång. Den 12 mars visar Stickbio Filip och Fredriks nya film ”Den sista resan”, där paret tar med Filips pappa på en sista resa till Frankrike.

— Även om mycket film finns tillgängligt via streamingtjänster idag så är det många som uppger att de har svårt att koncentrera sig när sociala medier och annat lockar. I biomörkret, med professionell bild och ljud, är det lättare att njuta 100 % av filmupplevelsen. Många av våra besökare uppskattar också att Roxy är en mindre och mer personlig biograf, säger Elin Häggberg, kommunikatör på Bio Roxy.

Filmfestivaler under mar och maj

22–23 mars är det för andra året i rad filmfestival för barn och unga. Filmfestivalen sker i samband med Nationell Filmvecka som initierats av Barn- och ungdomsfilmfestivalen Malmö (BUFF). Många av filmerna som visas på Roxy är från BUFF:s egen distribution, där barn och ungdomar varit delaktiga i urvalet av filmer.

10–12 maj hålls fransk filmfestival, det årliga återkommande arrangemanget som sker i samarbete mellan Bio Roxy och Alliance Française Örebro. I år är den 7:e upplagan som pågår under tre dagar med massor av franska filmer.

FIKK - För att alla behövs