Örebro vann toppmötet mot Engelholm i Idrottshuset

Lördagen den 10 februari tog Örebro emot Engelholm hemma i Idrottshuset. Matchen slutade 3-0 (25-20, 25-22 samt 25-14) i set till Örebro.

· Publicerad: 10 februari 2024 · 19.04.

Lördagen den 10 februari var det toppmöte i Idrottshuset när Örebro Volley tog emot Engelholm. Örebro vann med 3-0 i set, men detta var en jämn kamp där hemmalaget fick slita för segern.

Matchens setsiffror skrevs till 25-20, 25-22 samt 25-14, men detta var som sagt en jämn kamp. Under första set kunde Örebro först efter andra halvan av setet dra ifrån. Men under andra set blev det ännu tuffare där Engelholm genom ett par för Örebro jobbiga domslut gick upp till 18-20. Men Örebro kämpade sig tillbaka och vann med 25-22.

Annons ▾

När sedan tredje set skulle spelas var det som gästerna var helt tömda. Örebro klev upp till 16-9 och skulle egentligen bara vinna matchen men Engelholm tilläts putsa till sifforna till 25-14. Nyförvärvet Kira Thomsen var också dominant idag och visade vägen vid flera tillfällen.

För Lindesberg Volley fortsätter det dock att gå tungt, laget spelade samtidigt som Örebro och förlorade hemma mot Lund med 3-0 i set. Lund ligger på en fjärdeplats i tabellen och hade inga problem att slå seriens jumbo.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs